För Sent För Edelweiss

Sitter och lyssnar på Håkan's nya. Jag blir både irreterad av skivans sound, samtidigt som en del av mig älskar det.
Öppningspåret gav mig rysningar, det förnekar jag inte, men vissa låtar som "Zigenarliv Dreamin'" gör mig förbannad, jag har aldrig gillar Canned Heat's "Goin' up the country" så varför skulle jag gilla ett plagiat?
Jag har inte kommit igenom hela skivan än utan sitter på spår fyra än så länge, och jag tror att jag kommer lära mig att älska skivan, på samma sätt som jag lärde mig att älska "Ett Kolikbarns Bekännelser".


Helgupdate.

Torsdagen blev en galen utekväll med Krook, och det enda väsentliga är väl egentligen att Lipz garderobskille var DUM I HUVUDET! Anledningen till detta är att jag skulle hämta ut min jacka vid sisådär kvart i två, lämnar fram lappen och får ut fel jacka.

Jag: Ursäkta! Detta är inte min....
Han: Du får vänta till sist då!
Jag: Hallå! Du gav mig fel jacka, jag vet vad som ligger i min, kolla fickorna...
Han: DU FÅR VÄNTA TILL SIST!
Jag: Men detta var ju inte mitt fel, du har ju blandat ihop jackorna!
Han: Jag vet inte vad som hänt, du har väl bytt lapp med någon.
(Väntandes och klagandes till typ 02:30)
Jag: Nu har jag missat min buss hem! Jag behöver verkligen min jacka, jag har mina hemnycklar där i och en gammal tågbiljett från Varberg till Trollhättan, kolla efter bara.
(Tvärvändning från snubbens sida och jag får min jacka!)

Jag missade ju bussen så jag fick jaga upp Arvid och Emil så jag fick sova där, tack!
Fredagen spenderades i studion med Olle där vi mixade låtarna igen, spelade även om lite spår osv. Kvällen tillbringades hos mig med Lovis och Estelle, Kalle behagade inte att komma. Trevlig kväll med Musikbyrån Live: Säkert!
Min soffa fick bli säng åt flickorna då busschaufförerna i den här staden verkar blivit idioter.

Lördag och påsklunch hos Mor & Kent. Trevligt och gott, det onyttigaste jag ätit denna veckan, men det är bara påsk en gång om året! Begav mig till replokalen, packade ihop saker och gick till tåget, gick riktigt bra att åka kollektivt till spelningen. Platsen var Fängelset i Göteborg och jag vet att vi inte är eniga men jag tycker att det var i särklass en topp fem spelning, bra scenljud och publiken dansade på bra! Stort tack till Gurra Guldbagge, Lovis & Estelle som agerade roadies. Jag, Olle, Gustav och flickorna satte oss ner i replokalen och jag och Olle körde lite gamla hits. De myndiga i sällskapet begav osssedan mot Club Feber, där det visade sig att vi kom nästanförst av alla, och vi var inte där före kl. 23.00. Galet, sämsta publikantalet på Feber hittils. Denver och Marcovic var iaf bra, riktigt kul att se killar med bra röster, det är ovanligt nuförtiden.

Viktminskningen då, första veckan avklarad och jag körde en vägning idag. - 3 kilo! Sjukt bra på en vecka tycker jag, nu gäller det bara att hålla på dieten så vikten stannar/minskar fortlöpande.

Sommarsnygg.

Fjärde dagen på dieten, än så länge går det bra.
Jag måste bara klargöra att jag inte anser mig själv som tjock, jag har bara vissa anlag som gör att det fettet jag har sätter sig på magen, och detta vill jag gärna slippa när sommaren kommer, så jag har efter viss research kommit fram till en idiotsäker diet:

ERIC'S SALLAD & GRÖNSAKSDIET!
Ät sallad två gånger om dagen + frukost och kvällsmat i form utav fil, grovtbröd & müsli. Frukt är godis!

För att variera kosten så gör jag olika sallader, det man får tänka på är att använda olika färger på grönsaker i och med att olika färger = olika vitaminämnen. Jag kan även använda lite pasta/kyckling/skinka i salleden för att få större variation.

Off to work för att förbränna fett.
/Eric


Tell me why I don't like sundays.

För engångs skull är jag inte bakis på en söndag, underbart!

Helgen har vart fin, ullared i fredags och jag handlade i princip upp alla pengar på kontot, kunde inte låta bli att köpa alla saker jag behöver i och med att man inte kommer dit så ofta. Blev två snygga taklampor, jobbkläder och husgeråd. Jag, Syrran och Morsan handlade så mycket att vi knappt fick in det i bilen, jag fick ha en påse i knät för att allt skulle komma med hem. När jag kom hem så blev det SingStar duell mellan mig och Estelle, det slutade oavgjort, blir en rematch asap.

I Lördags jobbade jag 6-11, problemet är att det inte går några tidiga bussar på lördagar men min mor brukar vara snäll nog att låna ut sin bil till mig de få gånger jag börjar 6 på lördagar, denna gången var det inte möjligt pga att den är på lagning efter att hon körde på en sten.
Vad gör man inte? På med nya jobbarskorna och traska de 5 kilometerna!
Gick riktigt bra faktiskt, tog runt 40 min men var otroligt trevligt att promenera i soluppgången,blir garanterat fler promenader till jobbet!

Lördagskvällen spenderades hos Emil & Arvid med goda vänner och melodifestival.
Fel låt vann! RONGEDAL FFS! Svenska folkets okunnighet och omusikalitet visar sig varje år, jag blir mer och mer förbannad, jävla tur att Christer inte vann iaf, då hade jag lämnat landet!
En kortsväng till O'learys blev det efter melodifestivalens slut, dock var jag, Arvid och Fredrik mer intresserade av mat och hamnade på Max redan vid 00:00, vi drog oss sedan tillbaka till Arvid och Emil där vi slöade i soffan tills jag fick skjuts av Carro hem.

Idag har jag skruvat upp hyllor i vardagsrumemt och sovrummet, välbehövligt. Söndagsmiddag hos Mor & Kent blev det även, Fisksoppa med musslor, potatis och morötter. Min favorit!
Åkte hem och fortsatte med hyllorna, Kalle kom hit och vi bar ner dörrar och sänggavlar som jag inte använder till källaren, sedan var vi hurtigaoch gick nästan in till stan, men vi fick hoppa på bussen den sista kilometern pga tidsbrist, vi skulle repa med Spring Johnny! och tiden räckte inte till att vara jättehurtig.

Nämnde jag förövrigt att jag idag börjar mitt nya liv? Jag ska bli en nyttigare människa, äta nyttigare, röra på mig, dricka mindre öl, och gå ner lite i vikt tills sommaren!
Vikt idag ~85kg, Innan juni ska jag väga under 80, och helst 75. Stay tuned!

Sing like a star on Singstar.

Ledig idag och imorgon, otroligt skönt.
Dagen började med en för mig lång sovmorgon, dvs. 10:30. Jag vet inte vad som hänt, först nu efter 9 månaders arbete har jag ställt dygnet rätt. Faktiskt riktigt skönt, man hinner med så mycket om man går upp lite tidigare, idag har jag lagat middag i form utav köttfärsås och pasta, och ingen fjuttig portion utan ett riktigt storkok så jag överlever veckan ut. Om nån timma ska jag dra mig in åt staden för att möta upp Olle och mixa Spring Johnny!s nya låtar.

Imorgon blir det efterlängtad tripp till Ullared med Mor och Syster, jag planerar på att handla lite husgeråd och inredningsprylar, eventuellt lite kläder, är ute efter pikétröjor då jag har kommit på att det är den nya t-shirten för mig så att säga. När jag kommer hem imorgon får jag besök av Estelle och Kalle, vi ska ha tv-spels kväll.
Egentligen är det bara en ursäkt för att få kicka Estelles ass på Singstar. Estelle har nämligen aldrig vunnit över mig på Singstar, och det gör henne förbannad, för hon säger att hon vinner över alla. 10 års körsång visar sig äntligen och Estelle kommer förlora IGEN!

Förklaringar del 4: Fritiden.

Sista delen av min "lär-känna-eric" guide.

Fritiden.
En stor del av min s.k. fritid tillbringar jag i replokalen/studion/på scen med mitt svenska popband Spring Johnny!
Att spela i band är något jag gjort sedan typ 11 års ålder, med olika band självklart.

Tror allt började med att min far spelade i olika coverband/dansband när jag var liten, och det väckte mitt musikintresse, hela grejen med att stå på en scen verkade både skrämmande och underbart. När jag var 8 år tog jag några gitarr lektioner, men det intresserade mig egentligen inte, jag ville ju spela trummor, så när det var dags att börja mellanstadiet bytte jag skola och började i trollhättans musikklasser och ajg började även spela trummor.
Hela historien om min tid som trummis är ganska ointressant eftersom jag aldrig spelade trummor i band.

När jag var 11 år ville en äldre kompis ha en basist till sitt band, jag hade testat lite bas i skolan och eftersom jag äntligen fick vara med i ett band så spelade det ingen roll vilket instrument jag fick spela. Jag tror vi repade på ungefär 4 låtar under 2 års tid, men det spelade ingen roll, vi hade kul och vi var ett band.

Så småningom började mina gamla bandkamrater gymnasiet och jag gick i åttan på högstadiet, det var dags att utvecklas, och vi bildade Acid Jam.
Acid Jam var inte bara ett band i mängden, vi var inte heller bäst i världen på något sätt, men det var ett band som gav mig något, det var där jag blev en musiker, det var där jag fick spela live på musikhuset för första gången, det var med dessa människor jag drack min första folköl och det var med dessa människor jag utvecklades från pojke till man. (Förmodligen så har inte bande att göra med alla dessa saker, utan att vi spelade ihop rätt länge, men det låtar finare att glorifiera ett band än att inse att man bara vuxit upp)

Acid Jam gick i graven våren 2005, vi växte nog ifrån varandra. Spring Johnny! startades på hösten samma år och våran historia finns på myspace.

Förutom musiken så försöker jag åka på minst två festivaler varje år. Denna passion startade sommaren 2005 och jag älskar hela grejen med att sitta i en brassestol med en kall öl i handen och en bandare som spelar årets indiehits.

Matlagning är ett nödvändigt ont som ajg kämpar med, emn det går bra, och ajg ska försöka utveckla detta i bloggen framöver.

Hemma igen.

Nyss hemkommen från Hallsberg/Örebro. Helgen har varit varit fin, anlände fredag eftermiddag och jag och Aina lagade riktigt fin mat i form utav fläskfilé med grönpepparsås och hemlagad klyftpotatis, sallad och juice.
Efter denna underbara måltid begav vi oss med tåg mot Örebro med ambitionen att gå ut på Klara's, flashig nattklubb i centrala Örebro. Pågrund av långa köer och brist på motivation struntade vi i Klara's och vandrade istället runt hela Örebro, riktigt fin stad, speciellt på kvällen.
Vi hamnade på en pizzeria där vi tog en öl och åkte sedan hem till Hallsberg för sömn.

Igår blev det seriös frukost och sedan återigen tåget in mot Örebro för att hälsa på min käre bror och hans sambo, de bjöd på grym korv stroganoff och kaffe efter maten. Dags för party, så vi åkte buss ner till centrum för vin hemma hos Aina's klasskompis Lisa. Lisa bodde i en fruktansvärt fin ljus lägenhet vid järntorget, stora valvade fönster, högt till tak, nivåskillnad mellan kök/hall/badrum och vardagsrum. Förfest två blev hos ytterligare en klasskompis till Aina, Ida, och hennes pojkvän Robin. Där blev det mer vin, melodifestival och disskutioner om vem fan Suzzie Tapper är? Jag svor även ed på att flytta ifrån Sverige om Christer Sjögren vinner finalen.

När festivalen var över var vi lagom berusade för att köra igång med Singstar på Playstation 3.
Eftersom jag inte kände någon utom Aina kände jag visst vemod inför detta, men visste ju samtidigt att alla var ju med på det. Singstarandet gick bra för min del, vårat lag förlorade med 200 p över det andra men det tog jag igen med att vinna alla dueller när vi var klara med lagspelet. favoriter från kvällen var Aina vs. Brat-David - Mr. Brightside, Eric vs. Brat-David - Wannabe och storfavoriten Lisa vs. Linnea - The Greatest Love of All.

Ambitionen för kvällen var att jag och Aina skulle på Klubb Smart och se Lykke Li, dettaskrotades dock när vi insåg att spelningen förmodligen redan börjat. Vi drog oss iaf tillsammans med Brat-David, ida och Robin in till stan för att försöka ta oss in på Klara's via VIP kön. Detta slopades pga. en idiot till klubbvärd. istället blev det rundvandring i Örebro och en öl på grymt fina loungecaféet Njuta. En pizza på randomställe och sen buss mot Hallsberg. Idag blev det slötittande på Galenskaparna och After Shave's Tornado - En tittarstorm. Klockan 18.05 gick mitttåg och nu är jag hemma, imorrn blir det jobb.

A Little Bit of Hallsberg.

Idag drar jag iväg till Hallsberg där jag ska hälsa på min gode vän Aina. Imorgon blir det Örebro, hälsa på bror och sen Klubb Smart, Örebros popklubb. Där ska vi kolla in om den där Lykke Li är något att ha, är hon det?

Trevlig helg.

Förklaringar del 3: Bostaden.

Okej, detta kanske känns som världens jävla skrytkategori, men det må så vara.

I december förra året dog min morfar i cancer, detta är såklart en helt annan historia som inte förtäljer särskilt mycket i och med att vi inte direkt hade någon nära relation till varandra. Jätte tråkigt att det var som det var och jätte tråkigt att han gick bort i cancer, världens värsta sjukdom.

Ur detta kom dock något gott, eftersom jag redan var i sökstadiet efter en egen lägenhet, och min morfars tvåa helt plötsligt fanns tillgänglig slog jag till. Vissa vill gärna tycka att jag är okänslig och att det är konstigt att jag vill bo här, jag ser det tvärtom, det är väl bara jävligt roligt att lägenheten förblir i släkten?

Runt den 20/12, mitt i julruschen, ja jag vet, jag är nog den enda som ens tänkt tanken, började jag flytta in. Jag målade och fixade, men eftersom jag är så jäkla otålig blev det att jag sov här nästan direkt.
Nu så här tre månader senare har jag dock fått det lite mer strukturerat, och självklart kommer jag visa bilder på mina handyman skills så fort jag har en kamera igen.

Så nu sitter jag här i min egen skuta i en förort till Trollhättan, billig hyra som dock blir rätt dyr i och med att jag betalar av insattsen på lägenheten. Jag kunde absolut bott mindre, 65,5m2 är i största laget för en ensam 19 åring, men det är min lyx. Vissa lägger sina pengar på kläder, jag lägger mina på min lägenhet, och jävlar vad skönt det är att ha sin egen lägenhet, det är något av det jag värderar mest just nu, min vrå av världen.

Förklaringar del 2: Familjen.

Som de flesta männsikor så har ju även jag en familj, en riktig helsvensk skilsmässofamilj.

Mina föräldrar skilde sig när jag var ungefär 6 år gammal, så det är inget jag gråter floder över idag. Tvärtom så har jag har alltid sett det praktiska i att ha två boenden, när jag var yngre bodde jag varannan vecka hos respektive förälder,det var skitbra, lagom till att jag tröttnade på morsan så var det dags att åka till farsan, osv.

Nu förtiden bor min mor ihop med sambo i ett radhus i yttre delen av Trollhättan, ganska nära där jag själv bor.
Min pappa träffade för några år sedan kärleken i Varberg och flyttade ner dit. Min storebror bor med sambo i Örebro där han pluggar till musiklärare. Min storasyster bor med sin man och två barn i ett hus i en annan del av Trollhättan.

Min familj är väldigt utspridd förstog jag precis, det är bra, då uppskattar man varandra mer när man träffas, precis sådär helsvenskt, lagom är bäst!

Ikväll är det kalas för syrrans minsting, grattis Ludde, 1 år!

Förklaringar del 1: Arbetssituationen.

De allra första inläggen kommer ägnas åt att förklara grundstenarna i mitt liv; Arbetet, familjen, bostaden och fritiden.

Vi börjar med brödfödan; Arbetet.

Tre dagar efter studenten började jag jobba i en livsmedelsbutik.
Det som egentligen bara skulle vara 4 veckors sommarjobb blev en 6 månaders provanställning som blev en tillsvidare anställning.

Jag är kontrakterad till 25 timmar i veckan, dvs. ungefär 60%, men jag jobbar alltid mer än så.

Att gå in på vilket företag jag jobbar på är oväsentligt, dessutom vill kunna blogga fritt utan att läsarna skulle kunna förstå vilka mina arbetskamrater är och gör.

Mina arbetsuppgifter går ut på att jag hjälper till där det behövs, dvs. kassan, städning, varuplockning, mm.

Jag trivs på mitt jobb, inte så vansinnigt att det är detta jag vill göra hela livet, men just nu passar det min livssituation. Jag vill gärna plugga, men inte just nu. Jag vill gärna resa jorden runt, men inte just nu. Just nu vill jag jobba, och det tänker jag fan göra.

Puss.

Bloggin' in the 21st Century.

En presentation kanske vore på sin plats...

Jag heter Eric Hampus Karlsson, Eric är tilltalsnamnet, jag är snart 20 år gammal och bor i världsmeteropolen Trollhättan. Jag jobbar i en livsmedelsbutik som butiksmedarbetare/alltiallo. Fritiden spenderas mest med att spela med mitt popband Spring Johnny! där jag spelar bas. På sommaren är jag en festivalräv som mer än gärna sitter i en brassestol med en öl i handen på en åker hela sommaren om jag får.

Vad ska jag då med en blogg till?

Ja du, min tanke var att dela med mig om mina få livserfarenheter, då jag nyss tagit studenten, flyttat hemifrån, skaffat jobb, mm. Man kan säga att det är en "learning-by-doing"-blogg där det kommer handla om livet efter skolans trygga murar.
Tips och erfarenheter av hemekonomi, matlagning, och självklart berättelser från mitt egna liv kommer dikteras och utlämnas till de tilltänkta läsarna.

Kärlek. /E.K.

RSS 2.0