Imorgon är en bra dag.

Jag är kass på att blogga, men det skiter jag i. Nu är jag glad så nu vill jag skriva om hur bra morgondagen kommer bli.
Andledningarna till min glädje är många, bland annat kommer Lovis hit imorgon och bland annat ska ajg på en arbetsintervju, men det berättar jag mer om efter jag varit där.Istället bjuder jag på en fin låt med The Kinks, Strangers. Hämtad ur en bra Wes Anderson film jag såg förra veckan kallad "The Darjeeling Limited".

Varberg på 24 timmar.

Lördag morgon ca. 9:00, går upp, måttligt bakis. Sätter mig och bloggar lite om studenten i väntan på Krook och Olle.
Krook kommer vid 10:30, vi hämtar upp Olle och beger oss mot Varberg för en tre-i-ett grej; 1. Kolla på Paintball, 2. Hälsa på min far, 3. Testa Varbergs uteliv.


Bilresan var fin med mycket svenska 90:tals klassiker och mycket Avantasia. Två McDonalds besök hinns med på resan och vi når slutligen Varberg vid 13:30 tiden.

Vi kastar oss vidare ut mot Paintballranchen för att kolla på en nordisk cup i paintball. Pga dåligt väder orkar vi bara stanna ungefär en timma, men det var fint och mycket testosteron.

Vi åker till farsan och försöker febrilt boka bord för att kunna se Sverige-Spanien på en krog. Detta misslyckas och vi kastar oss i bilen för att åka till Ica Kvantum och handla mat så vi akn kolla på matchen med farsan istället.

Kyckling och potatissallad blirdet och matchen slutar ju som ni vet...

VI drar oss ner mot staden och hamnar på Oscar. Kebabrulle och promenad hem.

Söndag och vi skiter i  paintballen pga. dåligt väder och dåliga matcher. Vi börjar åka hemåt istället och tar vägen förbi Freeport i Kungsbacka. Inhandlar ett pussel till syrrans unge Simon som fyller 4 år denna dag.

Kalas hos syrran och sen hemgång. Telefonsamtal med Lovis, tv-tittande och sömn.
 

Om för- och efterfester, studenten och paintball.


I Torsdags blev det förfest i Kalles sommarlägenhet i Sädesbingen.
Trevligt gäng folk och mycket Singstar blev det. Efter många cider blev det staden och vidare till backstage, många folk hoppade av och vi blev bara fem kvar, men det spelade ingen roll! Vi hade skitkul! Vid stängningsdags drog vi vidare mot Kalle's för efterfest. Fyra personer har nog sällan haft så roligt på efterfest. Singstar för hela slanten, vid halv femtiden blev det till att sova på Kalle's soffa.

Vaknade upp vid nio med huvudvärk, ringer Niklas och kollar läget, bestämmer att vi ses i centrum om 40 min, sagt och gjort. Upp på cykeln, cykla in till staden, hämta alkohol, och sen på det igen.
Min gode vän Sajmon Dajmond har nämligen en fin tradition att varje år på studentdagen sitta i korningen vid högskolan och torget och kolla på studentvagnarna, och dricka som om vi också tog studenten.
Det var fint och uppslutningen på folk var bra, fram tills det började regna och hagla, då fick vi fly in till högskolan och sen drog vi oss mot Kalle, emn vi kom aldrig så långt så det blev Sibylla och sen kolla på utspringningen vid MÅG.

Studenternas tur med vädret var helt sjuk. Det började regna precis när de var klara med vagnåkandet, det regnade ända fram tills utspringningen, sedan kom en störtskur när de gick ner mot fallen, men det är ju valfritt att gå med dit.
Hängde iaf lite vattenpistoler och alkohol runt folk. När störtskuren kom gick jag upp till Olle och hängde med han och Jonis och Kalle en sväng.

Dax för studentfest. Åkte upp till Strömslund och firade kusinduon Caroline och Fredrik som hade en fin fest ihop. Mycket god mat, god öl och trevligt sällskap. Vid tiotiden drog vi neråt stan, hamnade på Lipz som var rätt kasst. Fick dock en Goldstrike-shot som gjorde mig lite mer peppad. Gick ut kvart i två, hängde utanför och väntade på Krook. Ringde Lovis och pratade lite. Köpte kebab och cyklade hem.
Nu sitter jag här och inväntar Krook och Olle. Vi ska åka till Varberg på SM i Paintball. Jag vet inte alls vad jag kan förvänta mig utav denna vistelse, men ska bli kul att hälsa på Farsan lite i alla fall. Ikväll spelar Sverige mot Spanien i fotboll, förhoppningsvis kommer vi sitta på en pub med storbild i varberg och kolla.

Långhelg.Ledig tills på måndag, idag kom kameran, jag köpte nya glajjor och skor igår, imorgon är studenten i thn = party, idag är party, lördag och söndag party i Varberg med Krooken och Olle.

Om bra grejer och Toto...

Vi börjar med nyheten om Toto.
Toto har lagt ner.
Finito.
Andledningen; Steve Lukather påstår att han skäms när han står och spelar "Hold The Line" 30 år efter inspelningen.

"Luke" har säkert rätt, det är förmodligen jävligt pinsamt, men jag tycker ändå det är tråkigt. Även om jag inte lyssnat på Toto sedan 2002 så är de ändå ett av mina all-time favoband. Och jag såg den live två gånger ihop med Farsan. Ni får tycka vad ni vill om Toto, men utan dem vill jag lova att jag inte hade sysslat med musik idag. Det var Toto's Jeff "Kungen av shuffle" Porcaro som fick mig att börja lira trummor, och på den vägen är det ju.
Iallafall, en epok har gått i graven. Vila i frid, Toto!

Bra saker då.
Till att börja med fick jag ett telefonsamtal under Siesta som gjorde mig väldigt glad, och nu är det officiellt, efter kontroll idag och genomgång av magnetröntgen kan Sahlgrenskas doktorer inte längre hitta någon tumör i min far.
Ungefär det bästa som kunde hända.

För det andra så har favo-Lovisen bokat biljett till Trollhättan.

Och för det tredje var det riktigt roligt på jobbet idag! Mian jobbarkompisar är bäst, framförallt Sara, som borde få medalj för det nya schemat där jagär ledig fem och sex dagar i rad på två ställen per månad!

Happy Times, nu ska jag iväg till Widén's nya lya och kolla på fotbollen. Jag tippar 2-1 till grekerna, bara för att reta upp alla där ute!

Love, /E


Inköp.

Min nya kamera är beställd.
Nu är min nya kamera beställd, förhoppningsvis är den på posten på onsdag.
Äntligen kommer jag kunna fest och festivalfota igen, det var ju ändå min grej, min bilddagbok har ju vart död aldeles för länge. Jag lovar att förbättra mig.

En siesta i Skåne.

Tisdag morgon, vaknar alldeles för tidigt i nån form utav omvänd resfeber, packar färdigt packningen, kollar över den säkert fem gånger, inser att trangiat inte är med och tar en promenad till morsan för att leta efter det, hittar det inte och bestämmer mig för att skita i trangia denna festivalen.
Simon, Daniel och Chewbacca kommer och plockar upp mig och vi påbörjar resan mot Skåneland. Stopp hos Moje i Götet för att hämta hans packning, lunch på mcdonken i Varberg och jag fortsatte köra därifrån.
image10
Systemet besök i falkenberg där jag gjorde mitt första egna köp, Simon förevigade detta på bilden ovan.

Vi kom fram till Siesta vid 16-17 tiden och blev skickade till ett visst hörn av campingen där vi satte upp alla tält vi hade med oss. Efter detta gav vi oss på att lära känna alla på campingen och jag hittade min nya bästis Anna från Malmö.

Onsdag morgon och jag och Chewbacca åt frukost med Anna å co. Detta betyder större berusning och vi åt mackor och drack sprit. Fyllan kickade i vid tiotiden och jag och Simon gick till Netto för matinköp. Jag satt mest hela dagen i solen med Anna och körde ölspel, vilket resulterade i sönderbränt ansikte och en grov bonnebränna.
Lovis anlände vid femtiden och jag hängde med henne, Moje kom även denna dagen.

Torsdag och de första banden spelade. Såg Doktor Kosmos och Vapnet, kanske något mer som jag inte minns just nu. Kosmos hade bytt scen och tid så publikkapaciteten var för liten, ungefär tre gånger så många som fick plats vid scenen kom för att kolla. Solsvedan var stark och vi
var inne i staden för systemetbesök och ica besök.

Fredag och jag och lovis kollade på Ceasars, synd att Jocke Åhlund inte var med. Annars var det ett bra gig. Hängde med Loving Chokes till deras lägenhet backstage och drack vin, satt på balkongen och lyssnade på Antilla. Gick sedan med dem ner och lyssnade på deras spelning, bra skit!

image11
Träffade Lovis igen och gick och kollade på Håkan. Älskade Håkan. Bästa spelningen jag sett i mitt liv, och då har jag sett något i stil med 250-300 spelningar de senaste 4 åren. Gud. Jag erkänner, jag grät. Förstå gången på en konsert. När "Nu kan du få mig så lätt" gick över i "Kärlekens Tunga" av Eldkvarn var det galet. Galet. Som Olle sa; "Upp till bevis, Springsteen! Vem är egentligen världens bästa liveartist!?"
Spelningen var så bra att jag övervägde att sälja mina instrument, bränna anteckningsblocket och sälja Springsteenbiljetterna. Vad är poängen? Ingen, INGEN kan någonsin göra en sådan spelning.. Olle övertalade mig dock att det var något att eftersträva och därför bestämde vi att Fallens Dagargiget med Spring Johnny! kommer bli lika bra som Håkan på Siesta.

Lördagen var nykter i och med att jag skulle köra bil på söndagen. Såg dock ett par bra spelningar, Alf var riktigt bra och Florence Valentin's första 6 låtar var grymt. Zeigeist var fräckt men småtråkigt.

Söndag och hemresa, inte mycket mer att säga. Avsked av Lovis kändes jobbigt, men snart ses vi igen vännen. Puss. E

Siesta i korthet.

SItter nyduschad och har precis ätit lite hemlagad mat.
Borta bra men hemma bäst heter det ju, det är nog sant.
Det är otroligt slitsamt att vara på festival, påfrestande både fysiskt och psykiskt, men sen vet man ju att i höst när mörkret tränger sig på längtar man tillbaka till de där fem dygnen på en gräsplätt i Skåne.
Just nu behöver jag lite distans till allt som heter festival och orkar helt enkelt inte skriva världens längsta blogginlägg, så jag gör en topp fem lista, utan inbördesordning på höjdpunkterna under Siesta!

  1. Jag träffade Anna från Malmö, min nya bästakompis.
  2. Håkan Hellströms spelning som är ett bevis för att han är Sveriges bästa liveartist.
  3. Lovis.
  4. Camp Vi Fuckar Din Syster! (Camp Laser återkommer på Emmaboda)
  5. Den kommande humorserien om Josef Fritzl och hans källare.
Out of context är det bara vi som var med som förstår, så ta inte illa upp, det kommer förklaringar om det mesta, jag är bara så satans trött just nu. God Natt!

RSS 2.0